Борошно житне цільнозерне, 1 кг. ГОСТ 46.004-99

Перезвоните мне |
Условия оплаты и доставки |
Условия возврата и обмена Возврат товара бесплатно в течение 14 дней |
Описание
Борошно грубого помелу протягом тисячоліть було основою харчування багатьох народів світу, оскільки містило в своєму складі основні біологічно активні компоненти, необхідні для нормальної життєдіяльності людини і мало високу калорійність (харчову цінність). Лише недавно (менше 60 років) люди стали віддавати перевагу очищеному борошну вищого гатунку. У сукупності з іншими рафінованими («порожніми») продуктами вживання виробленої з них їжі стало приводити до погіршення здоров'я, незважаючи на підвищення достатку і якості життя.
У цілісному зерні є практично все, що необхідно нашому організму. Нерозумно позбавляти себе дарованого природою цілющого продукту.
На щастя, все більше людей усвідомили цю просту істину, і в Росії стало налагоджуватися і розвиватися виробництво не тільки борошна грубого помелу, а й інших видів натуральних, перевірених століттями, корисних продуктів.
Розглянемо докладніше, що з себе представляє борошно грубого помелу, в чому його головна відмінність і перевага перед звичним очищеним високосортним борошном і яким чином можна повернути в свій раціон цей корисний продукт.
Як уже згадувалося, здавна вирощувалися злакові культури. Саме непоказне зерно з його трудомістким процесом обробітку посіло головне місце в харчовому ланцюжку більшості народів світу. Все це завдяки тому, що саме зерно забезпечує живий організм найнеобхіднішим. Ще донедавна прислів'я «Хліб - усьому голова» було зрозуміле нашим предкам і відповідало дійсності. Сьогодні, на жаль, це не так. Спробуємо розібратися, чому і як повернути собі втрачений сенс прислів'я і зробити його знову актуальним.
Зерно пшениці покрите оболонкою, яка при помелі утворює висівки - багатші, ніж саме зерно, білками, вітамінами і особливо целюлозою. В оболонках зерна містяться білкові речовини, вітаміни груп В і Е, мінеральні солі кальцію, фосфору, заліза, магнію. Також цінний зародок в підставі зерна - у ньому містяться масла, білки та мінеральні речовини. Саме ці дві частини зерна містять життєву силу і енергію. Тому борошно, що містить їх у своєму складі, є цінним корисним продуктом.
Ядро зерна містить значно менше білкових та інших поживних речовин, ніж його периферійні шари, і складається з крохмальних зерен і частинок клейковини, яка надає тісту в'язкість.
Сучасне борошно вищого гатунку виготовляється тільки з ядер зерна і відповідно складається з крохмалю і клейковини , всі інші «домішки» (оболонка зерна та зерновий зародок - джерела вітамінів, ненасичених жирних кислот, мінералів, клітковини і т.д.) відсіваються в процесі «очищення »борошна, залишаючи в ній один крохмаль, тобто вуглеводи. Калорійність такого борошна дуже висока і це добре з точки зору її поживної цінності, однак її біологічна цінність нульова, це «пустушка» для живого організму, який не може використовувати її для створення нових клітин. Для цього необхідно все розмаїття макро-і мікроелементів, наявних в цілісному зерні. Адже саме таким його створила Природа. А сучасний «цивілізований» чоловік взяв і позбавив сам себе самого цінного.
На жаль, сучасні люди в основному вживають саме пшеничне борошно вищого гатунку як в домашній кулінарії, так і в складі численних покупних кондитерських і хлібобулочних виробів.
Отзывы